Tri najčastejšie chyby pred odletom na dovolenku

31. august 2020   |   Lukáš Fedorko

Cassovia Expres pre vás ponúka transfery na letiská a vážime si, že sme prvým krokom vo vašej vysnenej dovolenke. Aby ste si ju užili naozaj dosýta, vybrali sme 3 najčastejšie chyby, ktoré robíme pred odletom na dovolenku. Snažte sa im vyhnúť a oddych sa môže začať!

  1. Neplatný pas

Najčastejšie chyby súvisia s cestovným pasom. Pre istotu si všetky pasy skontrolujte už doma a prípadné komplikácie vyriešte v predstihu. Nie je nič horšie ako zistiť na letisku, že vaše doklady už neplatia. Zaujímavosťou je, že pokiaľ ste svoj pas v minulosti stratili, zrušili ho a potom ste ho našli, už ho nemôžete použiť. V tomto prípade použite nový, ktorý ste dostali.

Ešte doma skontrolujte aj jeho dĺžku platnosti. Niektoré destinácie vyžadujú konkrétnu dĺžku, niekedy až niekoľko mesiacov. Vezmite do úvahy cieľ vašej cesty a skontrolujte, či všetky doklady spĺňajú požadovanú platnosť.

  1. Priveľa stresu

Žiaľ, s prípravou na dovolenku často súvisí aj priveľa stresu. Ten nás môže nielen ochudobniť o skvelé zážitky, ale môže sa postarať aj o zabudnutie dôležitých vecí či rôzne omyly.

Odporúčame si už vopred pripraviť zoznam všetkých vecí, ktoré budete na dovolenke potrebovať. Oblečenie, kozmetika, doplnky, knihy, hračky či čokoľvek iné – všetko si spíšte a postupne baľte. Je dobré mať prehľad aj o tom, v ktorej batožine čo nájdete. Dajte si pozor najmä na to, aby ste neprekročili váhový limit alebo si nevzali zakázané predmety.

Stres môže spôsobiť aj to, že si jednoducho pomýlite čas odletu alebo linku. Tieto informácie si overte ešte pred odletom a vždy si všímajte, či stojíte v správnom rade na správne lietadlo. Všetko dôležité nájdete na letisku, stačí iba nestresovať a orientovať sa. Pre istotu si nechajte časovú rezervu na príchod. Ubezpečíte sa tak, že svoj odlet nezmeškáte a ostane vám aj trochu času v prípade neplánovaných komplikácií.

  1. Obmedzenia súvisiace s koronavírusom

Pri súčasnej situácií je dôležité sledovať aj obmedzenia súvisiace s novým koronavírusom. Ak viete, že odlietate na dovolenku, informujte sa o obmedzeniach, ktoré sú zavedené v konkrétnej destinácií a takisto si overte postupy, ktoré musíte vykonať ako pred odchodom zo Slovenska, tak aj po návrate domov.

Určite si nezabudnite rúška, rukavice alebo dezinfekčné prostriedky. Všetky nariadenia dodržiavajte a vyhnete sa tak prípadným pokutám a iným nepríjemnostiam, ktoré vám pokazia dovolenku.

Ale hlavne sa venujte blízkym, s ktorými ste sa na dovolenku vybrali a užite si každý jeden spoločný moment.

Cassovia Expres vás potom bezpečne dopraví až domov.

Tešíme sa na Vás v našej predajni na ulici Mlynská 27 v Košiciach.